Izvor: B92, 31.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjenje inflacije prioritet

Beograd -- NBS je upozorila da bi smanjenje inflacije trebalo da ostane ključni cilj ekonomske politike i da ne sme biti opuštanja oko toga.

Inflacija je za pet meseci 2006. dostigla 5,7 odsto. "Potrebno je da se i u narednom periodu nastavi restriktivna fiskalna potrošnja, a po potrebi i dodatno ograniči. NBS će, prateći kretanja, a posebno segment zaduživanja banaka u inostranstvu i kreditnu aktivnost, nastaviti da vodi restriktivnu monetarnu politiku, pri čemu je spremna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da reaguje dopunskim merama", ističe se u saopštenju.

Narodna banka Srbie je ocenila da je nivo inflacije u maju od 1,6 odsto bio očekivan, jer su na ukupni rast cena u ovom mesecu u najvećoj meri uticala povećanja cena derivata nafte i usluga fiksne telefonije, kao i sezonski viši nivo cena poljoprivrednih proizvoda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.