Smanjena stopa softverske piraterije

Izvor: NaDlanu.com, 16.Maj.2012, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjena stopa softverske piraterije

BEOGRAD, 16. maja 2012. (Beta) - U Srbiji je u 2011. smanjena stopa softverske piraterije za dva procentna poena, na 72 odsto, rezultat je medjunarodne studije Biznis softver alijanse (BSA) koja je u sredu predstavljena u Beogradu.

BEOGRAD, 16. maja 2012. (Beta) - U Srbiji je u 2011. smanjena stopa softverske piraterije za dva procentna poena, na 72 odsto, rezultat je medjunarodne studije Biznis softver alijanse (BSA) koja je u sredu predstavljena u Beogradu."O značaju tog smanjenja >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << piraterije govori podatak da je samo 10 zemalja u svetu ostvarilo takav rezultat i to je najbolji rezultat u regionu", rekao je predsedavajući Odbora Američke privredne komore (Amćam) u Srbiji za zaštitu prava intelektualne svojine Miloš Blagojević na konferenciji za novinare.On je ocenio da je stopa od 72 odsto još jako visoka, ali da govori da se posle tri godine stagnacije kreće u pozitivnom smeru, ističući da je zahvaljujući snižavanju stope piraterije domaća softverska industrija u 2011. imala rast od 1,5 odsto i da je promet cele grane uvećan za 24 miliona evra.Blagojević je naveo da je u prošloj godini po osnovu povećanja prodaje softvera direktni budžetski prihod bio 3,5 miliona evra, kao i da je otvoreno 200 novih radnih mesta u informaciono-tehnološkoj industriji u Srbiji.Globalna studija o softverskoj pirateriji, kako je rekao, obuhvata 112 zemalja i za BSA je priprema medjunarodna kompanija IDC (www.idc-adriatics.com).

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.