Smanjena dobit Telekoma Austrija

Izvor: B92, 13.Avg.2013, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjena dobit Telekoma Austrija

Dobit kompanije Telekom Austrija pala je u drugom tromesečju ove godine za 10 odsto, nešto više nego što se očekivalo.

Dobit kompanije je pala jer je potrošila više novca na subvencionisanje pametnih telefona kako bi zadržala kupce koji više troše, prenosi Seebiz.

Dobit kompanije pre odbijanja kamata, poreza, depresijacije i amortizacije (EBITDA) pala je u drugom tromesečju na 330 miliona evra, a prihodi su se smanjili za dva odsto, na 1,04 milijarde evra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Prosečni prihod po korisniku pao je u Austriji za 15 odsto, na 16,2 evra mesečno, nakon integracije diskontnog brenda Yešs, koji je Telekom Austrije kupio početkom godine u sklopu preuzimanja kompanije Orange Austria.

U austrijskoj kompaniji napominju da su i dalje konkurentni na matičnom tržištu, kao i u Bugarskoj i Hrvatskoj, gde inače ostvaruju najveću dobit, a prisutni su i u segmentu fiksne telefonije.

U Telekomu Austrija u 2013. godini očekuju prihode od 4,1 milijardi evra, u odnosu na prošlogodišnje 4,33 milijarde evra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Smanjena dobit Telekoma Austrija

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Avg.2013

Dobit kompanije Telekom Austrija pala je u drugom tromesečju ove godine za 10 odsto, nešto više nego što se očekivalo. Dobit kompanije je pala jer je potrošila više novca na subvencionisanje pametnih telefona kako bi zadržala kupce koji više troše, prenosi Seebiz. Dobit kompanije pre odbijanja...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.