Slovenija izdala nove obveznice

Izvor: B92, Beta, 09.Mar.2010, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija izdala nove obveznice

Ljubljana -- Slovenija je izdala nove petogodišnje obveznice u vrednosti od milijardu evra sa kamatnom stopom od 2,75 odsto i rokom dospeća u martu 2015. godine.

Izdavanje obveznica su zajedno vodili Abanka Vipa, Komercbank (Commerzbank), britanska RBS (Royal bank of Scotland) i Societe Ženeral (Generale), objavilo je slovenačko Ministarstvo finansija.

Reč je o drugom izdanju slovenačkih državnih obveznica u ovoj godini, podsećaju danas slovenački mediji. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << U januaru su plasirane 10-ogodišnje obveznice ukupne vrednosti 1,5 milijardi evra s kamatnom stopom od 4,12 odsto i sa dospećem 26. januara 2020. godine.

Obveznica je prodata širokom krugu investitora, koji su zajedno predali 138 narudžbi. Medju njima se ističu banke, koje su upisale 46,9 odsto izdanja obveznica, investicioni fondovi s 37,5 odsto, osiguravajuća društva i penzijski fondovi s 11,7 odsto, centalne banke i agencije s 3,7 procenta.

Izdanje obveznica je po navodima Ministarstva finansija privuklo investitore iz cele Evrope, pri čemu su najveći deo od 33,5 odsto izdanja upisali nemački investitori. Domaćim investitorima je prodato 10,2 odsto izdanja.

Lane je Slovenija na medjunarodnim tržištima izdala tri obveznice -petogodišnju u iznosu od 1,5 milijardi evra, trogodišnju u iznosu od milijardu evra i petnaestogodišnju obveznicu u iznosu od 1,5 milijardi evra. Sve tri su izdate u periodu od januara do septembra 2009.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slovenija izdala petogodišnje obveznice za milijardu evra

Izvor: EMportal, 09.Mar.2010

Slovenija je izdala nove petogodišnje obveznice u vrednosti od milijardu evra sa kamatnom stopom od 2,75 odsto i rokom dospeća u martu 2015. godine.

Nastavak na EMportal...

Slovenija izdala nove obveznice

Izvor: Capital.ba, 09.Mar.2010

LJUBLJANA , Slovenija je izdala nove petogodišnje obveznice u vrijednosti od milijardu evra sa kamatnom stopom od 2,75 odsto i rokom dospijeća u martu 2015. godine. Izdavanje obveznica su zajedno vodili Abanka Vipa, Komercbank (Commerzbank), britanska RBS (Royal bank of Scotland) i Societe Ženeral...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.