Slovenija investirala 600.000 eura u pitku vodu u Sjevernoj Makedoniji

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Jul.2019, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija investirala 600.000 eura u pitku vodu u Sjevernoj Makedoniji

SKOPJE - U općini Probištip na sjeveru Makedonije u petak je otvoreno nadograđeno postrojenje za pročišćavanje pitke vode. Projekt je sufinancirala Slovenija, uključujući Iskra Sisteme Skopje.

U sjevernoj makedonskoj općini Probištip otvoren je unaprijeđeni sustav za pročišćavanje pitke vode s ultra filtracijom, kao i obnovljene i automatizirane crpne stanice Ratavica, Zletovo i Dobrevo. Kapacitet sustava je 100 litara vode za piće u sekundi.

Projekt je >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << naručila općina Probištip, a provedbu je sufinancirala Republika Slovenija u skladu sa svojim obvezama pružanja razvojne pomoći manje razvijenim zemljama. Obveze proizlaze iz članstva u OECD-u. Investicija je iznosila 1,2 milijuna eura, polovinu je financirala Republika Slovenija, a polovinu vlade Sjeverne Makedonije.

U provedbi projekta sudjelovale su makedonske i slovenske tvrtke. Iskra Sistemi Skoplje projekt je dovršio i prije roka.

Premijer Zoran Zaev zahvalio je Sloveniji na otvaranju stanice. Metod Dragonja, državni tajnik u Ministarstvu financija, rekao je da su "rezultati dobre suradnje dviju zemalja na polju razvoja dobra okosnica za buduću suradnju na razvojnom, gospodarskom i političkom polju".

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.