Slovenci kupuju kompanije po Hrvatskoj: Evo na koga je došao red

Izvor: B92, 24.Feb.2024, 10:17

Slovenci kupuju kompanije po Hrvatskoj: Evo na koga je došao red

Slovenačka kompanija Iskra potpisala je ugovor o kupovini većinskog udela kompanije ELMAP iz Splita.

U pitanju je jedna od vodećih firmi u regionu u oblastima automatizacije uređaja za prečišćavanje otpadnih i pijaćih voda, vodosnabdevanja i elektroenergetike

Ovo preuzimanje treća je transakcija Grupe Iskra u Hrvatskoj, nakon šibenskog Remontnog brodogradilišta 2019. godine i zagrebačkog preduzeća ELKA 2021. godine, preneo je Indeks.hr.

Generalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << direktor i većinski vlasnik Iskre Dušan Šešok istakao je da, uprkos poteškoćama na svetskom tržištu, ta slovenačka kompanija i dalje posluje uspešno, pa je 2023. godinu završila s prihodom od gotovo 300 miliona evra. Kako je rekao, to je rezultat pored ostalog i okretanja evropskih kupaca prema evropskim proizvođačima kad je reč o komponentama, kao i o sistemskim rešenjima za energetiku, ekologiju, telekomunikacije, železnicu i automatizaciju u industriji. Naveo je i kako Iskra kontinuirano ulaže u istraživanje i razvoj novih proizvoda radi implementacije novih tehnologija i inovativnih rešenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.