Slovenačka Iskra preuzima hrvatsku Elku

Izvor: Capital.ba, 24.Maj.2021, 11:23

Slovenačka Iskra preuzima hrvatsku Elku

LJUBLJANA – Slovenačko preduzeće Iskra preuzima hrvatsku Elku, a transakcija će biti sprovedena kada se ispune uslovi koji uključuju i odobrenje nadležnih regulatora za zaštitu trzišne konkurencije u dvije države, objavile su dvije kompanije. izvor: poduzetnice.ba “Kompanija Iskra, elektro i sistemska rješenja iz Ljubljane potpisala je ugovor o kupovini 100 posto udjela u hrvatskom preduzeću Elka, najvećem proizvođaču električnih kablova u ovom dijelu Evrope”, navodi se u zajedničkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << saopštenju u kojem se ne iznosi vrijednost transakcije. Ugovor o preuzimanju poslovnih udjela su ovog vikenda potpisali glavni izvršni direktor i vlasnik Iskre Dušan Šešok i vlasnik grupe Elka – Cotra Miljenko Hacek, prenijela je Hina. Šešok je u saopštenju naveo da Iskra posluje izuzetno dobro uprkos pandemiji virusa korona. “Prošlu godinu smo završili s rekordnih 130 miliona evra konsolidovanih prihoda, a ove godine očekujemo dalji rast od preko 20 posto”, istakao je direktor i većinski vlasnik Iskre. Grupi Iskra je preuzimanje Elke druga značajna investicija u Hrvatskoj od 2019. godine, kada je preuzela Remontno brodogradilište u Šibeniku. Tanjug Чланак Slovenačka Iskra preuzima hrvatsku Elku се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Prodat "najveći u ovom delu Evrope"

Izvor: B92, 24.Maj.2021

Slovenačko preduzeće Iskra preuzima hrvatsku Elku...Transakcija će biti sprovedena kada se ispune uslovi koji uključuju i odobrenje nadležnih regulatora za zaštitu trzišne konkurencije u dve države, objavile su dve kompanije..."Kompanija Iskra, elektro i sistemska rešenja iz Ljubljane potpisala...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.