Slatka simfonija, vatromet i vrhunski koncert pjevača A-strane za kraj rapske proslave 130 godina turizma

Izvor: SEEbiz.eu, 02.Okt.2019, 07:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slatka simfonija, vatromet i vrhunski koncert pjevača "A-strane" za kraj rapske proslave 130 godina turizma

RAB - Bila je to ugodna nedjeljna večer u završnom trodnevlju velike proslave 130 godina turizma na Rabu u organizaciji Turističke zajednice Grada Raba.

Kako i priliči, večer su kratkim obraćanjem otvorili direktorica TZG Raba Ivana Matušan te predsjednik TZG Raba, a ujedno i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić. Prigodnim govorom istaknuta je povijest turističke djelatnosti na Rabu te ulogu otoka u hrvatskom turizmu. Svečanost je započela posebnim rezanjem torte koju su >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << zajednički prerezali direktorica i predsjednik TZG Raba. Imperial Riviera darovala je Rabljanima i njihovim gostima tisuću kolača iz svoje Slatke simfonije "skladane" posebno prigodu proslave 130-te godišnjicu turizma. Ispunjen Trg Municipium Arba krajem rujna ukazivao je na još jednu uspješnu sezonu, dok su se u luci gingolale luksuzne jahte koje su, prema navodima direktorice Matušan, iznimno zbog ove prigode tražile slobodne vezove.

Da TZG Raba zna pogoditi i povući odlične poteze dokazuje i angažiranje vrhunske hrvatske atrakcije, benda A strane. Bend je to proizašao iz najgledanije zabavne emisije HRT-a – ''A strana''. Koncert su otvorili Iva Ajduković i Alen Đuras vrhunskom izvedbom oskarovske pjesme ''Shallow". Da je riječ o savršeno uigranom bendu svjedočili smo i ništa manje zadivljujućim izvedbama Sabrine Hebiri te Dina Petrića. Bend maestralno vodi svjetski priznati glazbenik i aranžer Ante Gelo. O kakvom je bendu riječ dovoljno je samo nabrojati, uz Gelu na gitari, Robert Vrbančić na bas gitari, Goran Kovačić na klavijaturama, te Mario Klarić na bubnjevima. Glazbenici koji su surađivali s našim brojnim poznatim pjevačima.

Prvi dio koncerta prilagodili su stranoj publici pogađajući njihov ukus nižući ovogodišnje pop uspješnice, ali i poznate pop i rock evergrine. Potom, kad je u publici prevladala domaćinska atmosfera, bendu se ''otvorio mikrofon'' i digli su sve na noge nižući poznate pjesme Olivera, Dine Dvornika, Prljavog kazališta, Parnog valjka, Stijena... Koncert je prepolovio spektakularni vatromet u čast proslave završetka turističke sezone, no i 130 godina turizma na Rabu. Bend je u nastavku nekoliko puta pozvan na bis, a mi, koji smo uživali u koncertu iz poznate rapske Bastilje dobre glazbe – Moderato caffea, unisono smo se raspjevali uz podršku nekoliko rapskih klapa koje su još više, zakulisno, dizale atmosferu.

Rabljani, kao da su znali da ću pisati ovaj tekst, prilazili su mi hvaleći koncert, bend i odabir pjesama. Padale su i želje da bend A strane bude ovdje i na Novu godinu. Završetkom koncerta osvjedočili smo se da hrvatska estrada ne treba brinuti za svoju budućnost. Bit će svjetla i uspješna, a ''A strana'' treba postati licencirani nacionalni brend koji će promovirati našu glazbu diljem regije, te nastupati na brojnim, ovako velikim, događanjima.

Poslije, kad se tišina spustila nad Grad, u razgovoru s prijateljem iz djetinjstva Antom Gelom, Robertom Vrbančićem te pjevačima ''A strane'' ostao sam oduševljen njihovom veličinom i skromnošću. Ljudi su to koji žive za glazbu i vraćaju joj narušeni dignitet. Jednostavni, a bogati talentom.

Završila je sezona. Kanata je. Već slijede pripreme za sljedeću, uspješniju. Koliko smo bili dobri domaćini pokazat će rezervacije koje već pomalo pristižu od starih gostiju. Sretnu i uspješnu sezonu 2020. već sad Vam želimo i vjerujemo u nju.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.