Skupštinski odbor usvojio finansijski plan REM-a

Izvor: BKTV News, 02.Dec.2017, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupštinski odbor usvojio finansijski plan REM-a

Troškovi manji za četvrtinu!

Skupštinski odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava dao je danas saglasnost na finansijski plan Regulatornog tela za elektronske medije, u iznosu od 265 miliona dinara.

Finansijski plan se odnosi na period od 1. marta 2017. godine, istakao je vršilac dužnosti predsednika Saveta REM-a Goran Petrović, navodeći da su troškovi regulacije u odnosu na prošlu godinu manji za 25 odsto.

"To >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << znači da smo smanjili rashodovnu stranu za 25 odsto. U prethodnom planu je to iznosilo 358 miliona dinara, a sada je 265 miliona dinara. Svi naši finansijski planovi prolaze eksternu reviziju revizroskih kuća", rekao je Petrović.

Na kritike da se godišnje izdvaja 12 miliona dinara za zakup prostorija REM-a, Petrović je odgovorio da oni nisu profitabilna organizacija i samim tim ne mogu da kupuju poslovni prostor.

"Možemo da se obratimo Direkciji za imovinu ili nekom drugom, pa da se to tako reši", rekao je on.

Na sednici odbora je bilo pitanja u vezi sa platama zaposlenih, a Petrović je naveo da ona iznosi oko 90.000 dinara, dok članovi Saveta, ističe, ne primaju plate, već naknade u visini dve prosečne neto zarade u prethodnom mesecu umanjene za 10 odsto.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.