Skupština usvojila izmene Zakona o zapošljavanju

Izvor: B92, 13.Maj.2021, 20:46

Skupština usvojila izmene Zakona o zapošljavanju

Beograd -- Skupština Srbije usvojila je danas izmene Zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti.

Cilj izmena, kako je u raspravi rekla ministarka Darija Kisić Tepavčević, je dalje unapređenje politike zapošljavanja.

Ministarka je navela da se izmenama zakona precizira da su Strategija zapošljavanja i prateći Akcioni plan osnovni dokumenti javnih politika u oblasti zapošljavanja.

Nova Strategija zapošljavanja je usvojena za period >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 2021.do 2026.godine i Akcioni plan za period od 2021. do 2023. godine, a ministarka kaže da su radi unapređenja položaja nezaposlenih lica na tržištu rada u Strategiji predviđene mere aktivne politike zapošljavanja za unapređenje položaja žena, mladih, osoba sa invaliditetom, korisnika novčane socijalne pomoći, Roma i Romkinja i drugih ranjivih kategorija nezaposlenih.

Planirano je da mere aktivne politike zapošljavanja u ovoj godini obuhvate više od 18.000 osoba, naredne godine više od 20.000, a 2023. godine više od 21.000 osoba.

Za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je javne pozive i konkurse 2. aprila 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.