Izvor: B92, 09.Jul.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Srbije o poreskim zakonima

Beograd -- Skupština Srbije je raspravom o amandmanima na paket poreskih zakona u sredu nastavila vanredno zasjedanje. Ministar finasija u Vladi srbije Božidar Đelić izjavio je u utorak da će izmene poreskih zakona omogućiti da 2004. u Srbiji počne ozbiljno oporezivanje fizičkih lica po njihovoj ekonomskoj snazi. Izmenama Zakona o poreskom postupku produžava se rok za prijavu imovine vrednije od 20 miliona dinara do 1. novembra, dok se izmenama Zakona o porezu na promet predlaže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da izdavaštvo bude oslobođeno plaćanja poreza na knjige, časopise i dnevnu štampu. Na zakone je uloženo 20 amandmana.

Na dnevnom redu je i rasprava o Predlogu zakona o davanju kontragarancija Srbije državnoj zajednici kao garantu prema Evropskoj banci za obnovu i razvoj, po zajmu Republičke direkcije za puteve, kojim se definišu kamatne stope i troškovi i datum plaćanja i otplate glavnice i ukupnih obaveza.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.