Skupština BH Telecoma 10. jula ponovo o raspodjeli dobiti

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Jun.2017, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština BH Telecoma 10. jula ponovo o raspodjeli dobiti

SARAJEVO - Ponovljena Skupština dioničara BH Telecoma, na kojoj će se raspravljati o raspodjeli dobiti i isplati dividende, održat će se 10. jula, nakon što prethodna, zakazana za 22. juni, nije održana zbog izostanka predstavnika većinskog vlasnika, Vlade FBiH.

Na Skupštini je predviđeno da se raspodijeli bruto dobit, utvrđena revidiranim finansijskim izvještajima, u iznosu od 102.130.053 KM.

Prema prijedlogu, za dividendu dioničarima namijenjeno je 67.955.696 >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << KM, za porez na dobit bilo bi izdvojeno 9.330.788 KM, a u akumuliranu dobit bio bi preusmjeren povrat poreza na dobit po sudskoj presudi (višak uplaćenog poreza prema rješenju Porezne uprave).

Za donacije bi, kao i prošle godine, bilo izdvojeno milion KM.

Skupština BH Telecoma koja je trebalo da se održi 22. juna, nije održana jer se predstavnik većinskog vlasnika, Vlade FBiH, nije prijavio za učestvovanje u njenom radu.

Budući da nisu bili ispunjeni zakonski uvjeti za održavanje Skupštine, jer nije bio dovoljnog broja glasova, Nadzorni odbor odlučio je o ponovnom zakazivanju Skupštine za 10. juli.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.