Skup u Bogetićima prekinut, povučena odluka o državljanstvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Apr.2021, 12:29

Skup u Bogetićima prekinut, povučena odluka o državljanstvu

Skup u Bogetićima je prekinut jer je vlada Crne Gore obavestila okupljene građane da povlači Odluku o sticanju crnogorskog državljanstva na određeno vreme.

To je za RTCG saopštio Dragan Nikčević, u ime okupljenih građana, pristalica predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, koji su tražili i ostavku vlade Zdravka Krivokapića.

"Blokirali smo magistralu jer smo hteli da pokažemo vladi da ne može da radi ono što nije u skladu sa Ustavom i našim zakonima i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na mala vrata donesu odluku kojom bi bilo oduzeto državljanstvo i pravo glasa našim ljudima u dijaspori, a uveli građane koji nemaju to pravo", kazao je Nikčević.

Auto-kolona krenula je u 16.00 iz Nikšića.

U više crnogorskih gradova sinoć su održane auto-kolone pristalica predsednika Crne Gore Mila Đukanovića koji su tražili ostavku vlade, dok je grupa građana i juče blokirala magistralni put Nikšić-Podgorica u mestu Bogetići, uz propuštanje samo hitnih slučajeva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

PETA BLOKADA PUTA NIKŠIĆ-PODGORICA: Antivladini protesti komita u Bogetićima od 16 časova!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Apr.2021

Peta blokada magistralnog puta Nikšić-Podgorica najavljena za danas..Današnja, peta blokada magistralnog puta Nikšić-Podgorica, u mestu Bogetići, najavljena je za 16 i trajaće do 20 sati...Protestanti se na društvenim mrežama pozivaju na okupljanje i poručuju da će u Bogetiću biti, kako kažu,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.