Škundrić: Kriza pod kontrolom

Izvor: B92, 02.Avg.2009, 01:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škundrić: Kriza pod kontrolom

Petar Škundrić (FoNet, arhiva)

Beograd -- Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić rekao da je Vlada Srbije uspešno amortizovala snažan udar finansijske krize.

Škundrić je rekao da je Vlada obezbedila relativno visoku stabilnost kursa dinara, spoljnu i finansijsku likvidnost i relativno zadovoljavajuću unutrašnju finansijsku likvidnost i disciplinu.

"Kao jedan od odgovora na finansijsku krizu, otvoreni su javni radovi na putnoj infratstrukturi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čiji će se intenzitet pojačati u toku jeseni i sledeće godine, kao i pokretanje snažnog investicionog ciklusa u energetici", rekao je Škundrić.

On je ocenio da će to omogućiti "snaženje srpske ekonomije, zaustavliti stopu rasta nezaposlenih i otvaranje na desetine hiljada radnih mesta".

Škundrić je naveo da Srbija kroz energetsko infrastrukturne projekte, kao što je naftno-gasni aranžman, ostavruje strateško partnerstvo i učvršćuje dobre prijateljske odniose sa Ruskom Federacijom, ali i nekim zemljama Evropske unije, posebno sa Italijom.

"U oblasti energetike gradimo ili ćemo graditi strateške odnose sa zemljama u okruženju, zemljama EU, Nemačkom, Mađarskom, Slovačkom, a posebno partnerske odnose gradimo sa Kinom", rekao je Škundrić.

U energetici smo se strateški opredelili za unapređenje i otvaranje investicionih zahvata, najvećih u poslednjih 30 godina, unapređenje i širenje energetske proizvodnje i transportne infarastrukture, kazao je ministar energetike.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.