Izvor: S media, 07.Apr.2013, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skraćenica OMG se prvi puta pojavila još 1917!

Britanski admiral Džon A. Fišer prvi put je spomenuo skraćenicu “O.M.G.” u pismu Vinstonu Čerčilu, a koja je objašnjena kao “Oh! My God!”.

Naravno, znamo da danas ovakve izraze možemo da vidimo svuda po internetu, pogotovo u mejlovima i servisima koji nude ograničenu mogućnost unosa znakova.

Ovo je i prvo službeno pojavljivanje skraćenice u istoriji, međutim zanimljivo je spomenuti i da se ta fraza unela u Oksordov engleski rečnik 2011.

(S media/Dnevik.hr, Foto: Zimo)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Skraćenica OMG se prvi puta pojavila još 1917.

Izvor: Capital.ba, 08.Apr.2013, 07:50

LONDON, Danas se sve češće koriste skraćene riječi poput ‘OMG’, ‘LOL’, ‘IMHO’ i slične, a koje su već postale pravi trend, pogotovo među mladima. Britanski admiral Džon A. Fišer prvi ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.