Skoplje u borbi za čist vazduh: Za ekološke autobuse 12 miliona evra

Izvor: B92, 28.Nov.2018, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoplje u borbi za čist vazduh: Za ekološke autobuse 12 miliona evra

Skoplje -- Vlada Makedonije saopštila je da će garantovati zajam koji će Grad Skoplje uzeti od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za nabavku ekoloških autobusa.

Kako se navodi, ukupna vrednost tog projekta nabavke autobusa na gas je 12 miliona evra, od čega će 10 miliona evra biti obezbeđeno zajmom EBRD, a dva miliona iz budžeta skopskog javnog preduzeća za gradski prevoz.

Odluku da garantuje Skoplju kredit za ekološke autobuse Vlada Makedonije je, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se navodi, donela "polazeći od toga da je vozni park Javnog saobraćajnog preduzeća Skoplje skup za održavanje i da je jedan od faktora zagađivanja životne sredine".

"Predviđenom nabavkom se planira kupovina niskopodnih autobusa na koprimirani gas, sa velikom ekonomskom isplativosti, koji će doprineti smanjivanju aerozagađenja u Skoplju koje je jedan od gradova sa najzagađenijim vazduhom u Evropi", navodi se u saopštenju sa sednice Vlade Makedonije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DS: Predlog budžeta za 2019. parodija

Izvor: RTS, 28.Nov.2018

Poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojičić nazvao je Predlog budžeta za 2019. godinu parodijom, jer se, između ostalog, povećavaju subvencije za javna preduzeća, dok se, kaže Milojičić, budžet za kulturu smanjuje. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.