Škola sporta za decu u Sremskoj Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2021, 15:18

Škola sporta za decu u Sremskoj Mitrovici

U zatvorenoj sali poslovno-sportskog centra "Pinki", tri puta nedeljno sprovode se besplatni treninzi školice sporta.

Na pravilan, i zdrav način uz zanimljive aktivnosti mališani uzrasta od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, rado borave na treninzima.

Školica je prilagođena deci koja kroz igru stiču osnovna znanja i veštine iz loptaških sportova, dok je na bazenu obuka za neplivače.

Kako ističu, treninzi se sprovode kako bi se deca pravilno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << razvijala i negovala ljubav prema sportu.

Sportski savez Sremske Mitrovice organizuje besplatnu školicu sporta za mališane uzrasta, od prvog do četvrtog razreda osnovne skole, u zatvorenoj sali poslovno-sportskog centra. Mališani rado dolaze na treninge, a kroz igru i smeh upoznaju i nove drugare.

Fizička aktivnost je vrlo važan faktor u formiranju zdravog organizma, shodno tome školica sporta ima za cilj da deci mlađeg uzrasta približi svet sporta, uz razne aktivnosti kako u sali tako i kroz časove plivanja.

Na ovaj način mališani razvijaju osnovne motoričke sposobnosti, snagu, izdržljivost, fleksibilnost, brzinu...

Negovanjem fizičkih aktivnosti podstiče se takmičarski duh i afinitet prema sportskim disciplinama kod dece, a osim toga fizička aktivnost stimuliše i pravilno disanje, podstiče cirkulaciju, pospešuje rad mozga i srca, jača imunitet i sprečava pojavu hroničnih bolesti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.