Skok indeksa uz skroman promet

Izvor: S media, 07.Sep.2009, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skok indeksa uz skroman promet

Drugu septembarsku nedelju indeksi akcija Beogradske berze počeli su rastom i Belex15 je skočio 3,15 odsto, a opšti Belexline povećan je 2,76 odsto.

Promet je vredeo 42,52 miliona dinara (455.535 evra) od čega je četvrtina ostvarena u trgovini obveznicama RS. Učešće stranih investitora bilo je 18,6 odsto u ukupnoj i 25 u trgovini akcijama pri čemu u kupovini akcija 26 a u prodaji 24 odsto.

U kontinuiranoj trgovini akcijama najveći rast ubeležila je Jubmes >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << banka [JMBN], od nešto više od deset odsto, na 17.688 dinara, uz skroman promet. Čačanska banka [ČNB] je poskupela malo više od osam procenata uz solidan promet od 1,59 miliona dinara a Agrobanka [AGBN] sedam i po odsto uz promet od 3,04 miliona.

Cena Vode Vrnjci [VDAV] povećana je sedam procenata, a Sojaproteina [SJPT] bezmalo šest pri čemu se hartijama sa A Listinga i solidno trgovalo, za 3,25 miliona dinara.

Na kratkoj listi gubitnika su Fidelinka [FIDL] sa minusom od četiri i po odsto, BIP [BIPB] sa padom od procenat i po i Alfa plam [ALFA], sa B Listinga, sa nepun procenat.

Najveći promet na kontinuiranom segmentu ostvaren je sa akcijama Veterinarskog zavoda Subotica [VZAS], od 6,56 miliona dinara. Više se trgovalo i hartijama AIK banke [AIKB], za 4,08 miliona dinara, kao i Jedinstva Sevojno [JESV], za 1,74 miliona.

U trgovini po metodu preovlađujuće cene najveći promet je realizovan sa običnim akcijama sa umanjenim pravom glasa Morave [MOPOM], od 2,38 miliona dinara. Cena požarevačkog proizvođača mašina povećana je 13,5 odsto, na 680 dinara po hartiji.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.