Skidaju Tigar sa Prajm listinga?

Izvor: B92, 03.Sep.2013, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skidaju "Tigar" sa Prajm listinga?

Beograd -- Komisija za listing Beogradske berze donela je rešenje kojim se akcije "Tigra" iz Pirota isključuju s prestižnog "Prajm listinga" i uključuju na "Open market".

Rok za žalbu "Tigra" [TIGR] na to rešenje Komisije ističe krajem ove sedmice.

Međutim, premeštanje "Tigra" u nižu klasu neće imati ni veliki, ni direktan uticaj, smatra stručnjak za tržište kapitala Nenad Gujaničić.

Po njegovim rečima, investitori su već ukalkulisali loše stanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << te kompanije čija je tržišna vrednost svega 2,3 miliona evra.

"Da li će se ona povećavati ili smanjivati, zavisiće u prvom redu od uspeha nove uprave 'Tigra' da konsoliduje poslovanje i reši pitanje golemog duga", podvukao je Gujaničić.

Tigar je danas preko Beogradske berze objavio konsolidovani neto gubitak od 626,7 miliona dinara u prvih šest meseci ove godine.

To je posledica operativnog gubitka od 319,4 miliona dinara i finansijskog gubitka od 311 miliona dinara.

Akcionarsko društvo "Tigar" iz Pirota bilo je prva firma u Srbiji koja je svojevremeno ispunila uslove da iđe na A listing Beogradske berze.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skidaju "Tigar" sa Prajm listinga?

Izvor: B92, 03.Sep.2013

Beograd -- Komisija za listing Beogradske berze donela je rešenje kojim se akcije "Tigra" iz Pirota isključuju s prestižnog "Prajm listinga" i uključuju na "Open market"...Rok za žalbu "Tigra" [TIGR] na to rešenje Komisije ističe krajem ove sedmice...Međutim, premeštanje "Tigra" u nižu klasu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.