Skandal na primorju: Inspekcija izrekla paprene kazne – rad na crno, maloletnici bez dozvola...

Izvor: B92, 06.Avg.2023, 15:12

Skandal na primorju: Inspekcija izrekla paprene kazne – rad na crno, maloletnici bez dozvola...

Od 3. jula Uprava za inspekcijske poslove sprovodi pojačan nadzor u šest primorskih opština, a na terenu je oko 80 inspektora.

Za mesec dana inspektori su na cnogorskom primorju izrekli kazne ukupne vrednosti skoro 1,8 miliona evra, kazala je danas PR menadžerka Uprave za inspekcijske poslove Irena Gigović.

"Završno sa 2. avgustom izvršeno je više od 4.500 inspekcijskih nadzora, što je veliki broj. Neki inspektori imaju i po pet nadzora dnevno. Izrečeno je skoro >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 1.775.000 eva kazni", rekla je Gigović za RTCG.

Među nepravilnostima Inspekcija rada, kako navodi, najviše je evidentirala slučajeva rada na crno, kao i rada maloletnika bez adekvatnih dozvola.

Kada je reč o Turističkoj inspekciji, kako kaže Gigović, kazne su izricali zbog neuređenih plaža, neizdavanja fiskalnih računa, manjka spasilaca, neoslobađanje 50 odsto kupališta od mobilijara.

Uprava za inspekcijske poslove ovog leta nije imali informacije o tome da je bilo trovanja hranom na primorju.

"Do sada mi nemamo informaciju da je bilo većih trovanja", kazala je Gigović i dodala da je to pitanje direktna nadležnost Uprave za sanitarne poslove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izrečeno skoro 1,8 miliona evra kazni na crnogorskom primorju

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Avg.2023

Za mjesec dana inspektori su na cnogorskom primorju izrekli kazne ukupne vrijednosti skoro 1,8 miliona evra, kazala je danas PR menadžerka Uprave za inspekcijske poslove Irena Gigović.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.