Skandal: Morgan Stenli prevario ECB?

Izvor: B92, 19.Feb.2024, 18:23

Skandal: Morgan Stenli prevario ECB?

Američka banka Morgan Stenli stvorila fiktivnu poziciju u Frankfurtu s godišnjom platom od 375.000 evra da bi zadovoljila smernice Evropske centralne banke.

Celu stvar je razotkrio Fajnenšel tajms (FT) pozivajući se na anonimne izvore.

Naime, posle Bregzita, evropske vlasti preporučile su međunarodnim bankama da upravljaju svojim evropskim operacijama ne iz Londona, kao što je bio slučaj dok je Velika Britanija bila u Evropskoj uniji, već iz zemalja koje su zadržale >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << članstvo u EU.

Neimenovani bankar je nedavno pred sudom u Frankfurtu svedočio da je u aprilu 2021. godine dobio funkciju u frankfurtskoj kancelariji banke kao direktor "trgovinskih operacija kreditnim instrumentima" sa godišnjom platom od 375.000 evra. Viši menadžeri su ga u poverenju obavestili da to radno mesto uglavnom postoji samo na papiru i savetovali mu da "ne pominje aktivno svoju poziciju" u javnom prostoru.

Ime banke nije otkriveno na sudskom ročištu, ali FT prenosi da je u pitanju Morgan Stenli. Američka banka je na sudu osporila pomenuto svedočenje, a Morgan Stenli i Evropska centralna banka se za sada nisu zvanično oglasili povodom ove situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.