Sjeverna Koreja prvi put poručila SAD-u da je spremna pregovarati o denuklearizaciji

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Apr.2018, 07:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjeverna Koreja prvi put poručila SAD-u da je spremna pregovarati o denuklearizaciji

PJONGJANG - Sjeverna Koreja prvi put je poručila SAD-u da je spremna pregovarati o denuklearizaciji Korejskog poluotoka kad se sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un sastane s predsjednikom Donaldom Trumpom, rekli su američki dužnosnici u nedjelju.

Američki i sjevernokorejski dužnosnici nedavno su imali tajne razgovore u kojima je Pjongjang izravno potvrdio spremnost da održi summit bez presedana, rekao je dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

Do sada, Washington >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << se oslanjao najviše na uvjeravanja svojeg saveznika Južne Koreje o Kimovim nakanama.

Južnokorejski predstavnici prošli mjesec su posjetili Washington kako bi prenijeli Kimov poziv na sastanak.

Prvi susret Kima i Trumpa planiran za svibanj

Trump, koji je prošle godine s Kimom izmijenio ratoborne prijetnje, iznenadio je svijet brzim pristankom na sastanak na kojem će pregovarati o sjevernokorejskom razvoju nuklearnog oružja sposobnog doseći SAD.

Pjongjang, međutim, nije prekinuo svoju političku šutnju o summitu, za koji američki dužnosnici kažu da je planiran za svibanj.

Zasad nema riječi o mogućem mjestu sastanka koji će biti prvi susret uopće američkog predsjednika i sjevernokorejskog vođe.

Američki dužnosnici nisu točno rekli gdje i kad su se održali razgovori američkih i sjevernokorejskih dužnosnika, ali su rekli da su dvije strane imale mnogo izravnih kontakata.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.