Sjednica Skupštine grada Banjaluka odgođena zbog nedolaska odbornika

Izvor: Capital.ba, 29.Avg.2023, 10:49

Sjednica Skupštine grada Banjaluka odgođena zbog nedolaska odbornika

BANJALUKA – Nastavak sjednice Skupštine grada Banjaluka, koji je bio zakazan za danas, odgođen je za četvrtak zbog nedostatka kvoruma. Foto: Capital.ba Na dolazak minimalnog broja odbornika danas se čekalo više od sat vremena nakon čega se predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković odlučio na ovaj korak. Ninković kaže da je bio prisiljen na ovaj potez. U momentu kada je donio odluku da se odgađa sjednica u sali je bilo 15 odbornika. ,,Ovom prilikom želim da se zahvalim odbornicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << koju redovno dolaze, kao i medijima. Naravno, želim da uputim i kritiku onim odbornicima koje ne dolaze na sjednicu Skupštine grada Banjaluka”, ističe Ninković. Napominje da će obaviti razgovor sa svim odbornicima, jer se radi o problemu koji se konstantno događa. Gradski menadžer Bojan Kresojević ističe da su se skoro svi odbornici PDP-a pojavili jutros u skupštinskoj sali dok, kako kaže, sa SNSD-om nije tako. ,,Ne interesuje ih javni prevoz. Vjerovatno zato što su svi na nekim pozicijama, pa im nije značajno. Oni odbornici koji rade u javnom sektoru, direktori javnih preduzeća dođu, a oni koji su u realnom sektoru se ne pojave”, naglašava Kresojević. Šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić tvrdi da nije tačno da je u skupštinskoj sali bilo više odbornika PDP-a, kao i da njegove stranačke kolege koje nisu danas zasjedale opravdano nisu tu. Interesantno je da su na vrijeme došli direktori preduzeća čiji izvještaji su bili na dnevnom redu, službenici te predstavnici medija. Osim izvještaja gradskih preduzeća, odbornici su danas trebali da odlučuju i o poskupljenju parkinga u Banjaluci. O neozbiljnosti odbornika koji gotovo redovno kasne na sjednice CAPITAL je već pisao u tekstu Banjalučki odbornici izbjegavaju obaveze i kasne na sjednice skupštine. CAPITAL: Vesna Popović Чланак Sjednica Skupštine grada Banjaluka odgođena zbog nedolaska odbornika се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sjednica Skupštine grada Banjaluka otkazana jer nije bilo kvoruma

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2023

BANJALUKA - Nastavak redovne sjednice Skupštine grada Banjaluka, koja je trebala da počne danas u devet časova, otkazana jer se nije pojavio dovoljan broj odbornika, odnosno nije bilo kvoruma.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.