Sjednica Predsjedništva HDZ-a: Ugostiteljima ipak niži PDV?

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Jul.2019, 07:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjednica Predsjedništva HDZ-a: Ugostiteljima ipak niži PDV?

ZAGREB - Nakon četverosatne sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, donesena je odluka da će Vlada fiskalno rasteretiti ugostitelje smanjenjem stope PDV-a sa 25 na 13 posto, neslužbeno doznaje Dnevnik.hr.

Premijer Plenković odluku bi trebao danas predstaviti javnosti.

U prijedlogu kojega je ministar financija Zdravko Marić predstavio koalicijskim partnerima u srijedu, nije bilo govora o snižavanju PDV-a u ugostiteljstvu i očito su pritisci s terena >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << od lokalnih HDZ-ovaca, koje je podržavao i sam ministar turizma Gari Cappelli, bili dovoljno snažni da premijer odluči vratiti PDV na pripremu i usluživanje hrane s 25 na 13 posto. Tako HDZ mijenja svoju odluku jer je upravo vlada Andreja Plenkovića od 1. siječnja 2017. podigla stopu PDV-a na 25 posto.

Od tada iz djelatnosti ugostiteljstva i turizma traže da Vlada promijeni tu svoju odluku, a posebice je taj pritisak intenzivan od ove turističke sezone kada je jasno da hrvatskom turizmu, nakon nekoliko godina rasta, prijeti stagnacija.

Već se nekoliko dana spekulira o ovakvom potezu koji je, već i u najavi, izazvao pozitivne reakcije u sektoru.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.