Izvor: B92, 11.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sitibanka u Srbiji

Beograd -- Američka Sitibanka, najveća bankarska grupacija na svetu, otvara predstavništvo u Srbiji.

Predstavnici te finansijske grupacije izjavili su da su se za dolazak u Srbiju, od svih zemalja SFRJ, odlučili zbog reformi koje su stvorile atraktivan poslovni ambijent. U početku, ta banka će ponuditi usluge i proizvode iz korporativnog i investicionog bankarstva firmama, a odluku o poslovanju s građanima doneće naknadno.

Sitigrupa prisutna je u više od 100 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemlja i ima 200 miliona kilijenata.

"Bilo je raznih teorija o tome kako ćemo ući i zašto. Reći ću vam prost odogovor: Sitigrup na svako tržište ulazi postepeno, razvija posao i u zavisnosti od poslovnih rezultata i mogućnosti donosi odluku o narednom koraku", rekao je na konferenciji za novinare Tibor Pandi iz Sitigrupe.

"Ulazimo kao i svuda u proteklih 200 godina, kroz predstavništvo, koje će u početku raditi s manjim brojem bankara, a dalje ćemo videti, u zavisnosti od rezultata poslovanja", objašnjava on.

O dolasku Sitibanke opširnije na ekonomskom delu sajta B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.