Izvor: B92, 16.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Siti banka traži velike klijente"

Beograd -- Američka Siti banka, najveća bankarska grupacija na svetu, zatražila je da otvori predstavništvo u Srbiji.

Siti banka će u Srbiji sarađivati sa državnim institucijama i velikim kompanijama, smatra novinar magazina Ekonomist Vojislav Stevanović za B92. On navodi da je dolazak Siti grupe svakako odlična vest, ali ne treba padati u euforiju. "To što oni otvaraju predstavništvo znači da Siti banka tek počinje da istražuje tržište", kaže on.

"Siti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << banka je jako dobra u upravljanju investicijama, ona neće gledati na srpske građane kao na primarne klijente, oni pre svega razmišljaju o saradnji sa institucijama", kaže on.

"Njih zanimaju veliki klijenti, na primer dobar klijent bi bila Narodna banka Srbije. Siti banka bi rado upravljala jednim delom deviznih rezervi Srbije, što bi bilo dobro za NBS jer i inače države drže rezerve u takvim bankama", kaže Stevanović.

On kaže da su i velike kompanije klijenti Siti banke: "Čuli smo nedavno da je Delta grupa izabrala upravo Siti banku kao konsultatnta u poslu spajanja svog trgovinskog dela Maksija sa hrvatskim Agrokorom."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.