Izvor: FXLider.com, 15.Apr.2013, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirova nafta

Cena sirove nafte je nakon pada na 88.00 dolara po barelu počela da se oporavlja i tokom evropskog trgovanja približila se ceni od 90 dolara po barelu. Negativni rezultati u Kini koji su pokazali da rast GDP-a u prvom kvartalu nije ispunio očekivanja dodatno su spustili cenu u ranim jutarnjim časovima. Kina je drugi po veličini potrošač sirove nafte u svetu. Prema državnoj novinskoj agenciji Mehr moguće je da će Iran sazvati hitan sastanak OPEC-a ukoliko cena nastavi da se kreće ispod 100 dolara po barelu.
Na jednočasovnom grafikonu MACD je u fazi prekomerne prodaje dok RSI oscilira iznad pokretnog proseka. Cena oscilira izspod gornje Bolindžer trake tako da je moguć daljir ast cene.. Naša preporuka bila bi kupovna pozicija.

StrategyEntry1st target2nd target
LONG 89.20 89.55 89.75

Nastavak na FXLider.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pad cene nafte

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Apr.2013

Cena nafte na svetskom tržištu danas je u padu i na najnižem je nivou od sredine decembra pošto su podaci o slabijem ekonomskom rastu izazvali zabrinutost u snagu svetske ekonomije. U Nujorku je cena svetle sirove nafte manja za 2,32 dolara i sada je 88,97 dolara po barelu. U Londonu je cena...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FXLider.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FXLider.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.