Širi se u Hrvatskoj

Izvor: B92, 28.Jul.2023, 09:50

Širi se u Hrvatskoj

Mađarska kompanija preuzima Rabo d.o.o.

Preduzeće Rabo d.o.o. iz Kneževih Vinograda kod Osijeka, kao najveći hrvatski proizvođač i izvoznik svežih jabuka, postaje nova članica mađarske Meszaros Grupe u vlasništvu Lorinca Mesaroša (Lorinc Meszaros).

Mađarska kompanija jedan je od najznačajnijih evropskih proizvođača u sektorima stočarstva, ratarstva, mlekarstva, živinarstva i vinarstva, sa više od 50.000 hektara proizvodnih površina, prenosi Seebiz. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Meszaros Grupa sada postaje i jedan od regionalnih lidera u proizvodnji i međunarodnoj distribuciji svežeg voća,

Rabo d.o.o. i dalje će nastaviti da radi sa dosadašnjim menadžmentom i zaposlenima, a akvizicija će omogućiti dalje investiranje i zapošljavanje, kao i osnaživanje lokalne zajednice i baranjske privrede. Vlasnik Meszaros Grupe naveo je da je cilj kompanije da Rabo uz očuvanje svog prepoznatljivog brenda i pozicije u proizvodnji voća, bude platforma za budući rast i investicije u sektoru voćarstva.

Nikola Velicki, osnivač i budući izvršni direktor preduzeća Rabo d.o.o. rekao je da u fokusu ostaju visoka produktivnost i kvalitet voća, kao i dugoročno etabliranje kompanije kao renomiranog brenda jabuke na svetskom tržištu. On je istakao da će u dogovoru sa budućim vlasnikom, Rabo zadržati dosadašnji smer i strategiju poslovanja uz razvoj i jačanje kapaciteta, prenosi portal Biznis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.