Sinod SPC: Predsednik Crne Gore i njena Vlada da prekinu sa progonom Crkve

Izvor: Danas, 26.Jun.2020, 15:41

Sinod SPC: Predsednik Crne Gore i njena Vlada da prekinu sa progonom Crkve

Sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) saopštio je danas da najoštrije osuđuje "nastavak progona Crkve od strane aktuelne crnogorske vlasti", koje je pokazano kroz privođenje mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija na informativni razgovor u Centar bezbednosti u Podgorici, gde je na ispitivanju zadržan punih šest sati, kao i kroz privođenje jednog broja sveštenstva i vernog naroda, uz stalne pretnje deportacijom onih sveštenoslužitelja koji nisu crnogorski državljani.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

SPC osuđuje progon sveštenstva u Crnoj Gori

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Jun.2020

Najoštrije osuđujujemo nastavak progona SPC-a od strane vlasti u Crnoj Gori, saopštio je danas Sveti Arhijerejski Sinod Srpske pravoslavne crkve u Beogradu. Sinod osuđuje privođenje mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija na informativni razgovor u Centar bezbednosti u Podgorici, gde je zadržan...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.