Izvor: Beta, 10.Jul.2014, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati odustali od pregovora o Zakonu o radu

BEOGRAD, 10. jula 2014. (Beta) - Reprezentativni sindikati odustali su u četvrtak od pregovora o izmenama Zakona o radu, a u petak će verovatno doneti odluku o protestima, izjavio je sekretar Saveza samostalnih sindikata Srbije (S S S S) Zoran Mihajović.

Mihajović je agenciji Beta rekao su predstavnici dva reprezentativna - S S S S i Ujedninjenih granskih sindikata "Nezavisnost", bili na sednici Radne grupe za izradu izmena Zakona o radu, ali su je napustili jer nisu mogli da prihvate >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << nove ponude Ministarstva rada.

Prema rečima Mihajlovića, za sindikate su neprihvatljivi ponudjeno rešenje za prošireno dejstvo koletivog ugovora, kao i to što je Ministarstvo rada ostalo pri stavu da se plate smanjuju, iako sindikati insistiraju da plate nisu predmet razgovora o izmenama Zakona o radu.

Predsednik Ujedinjenih granskih sindikata (UGS) "Nezavisnost", Branislav Čanak rekao je agenciji Beta da je "skoro izvesno" da će narednih dana biti doneta odluka o organizovanju protesta radnika zbog neprihvatljivih izmena Zakona o radu.

"Izmene koje se odnose na primenu proširenog dejstva kolektivnog ugovora, koje je predložio premijer Srbije Aleksandar Vučić, nisu prihvatljive za reprezentativcne sindikate", rekao je Čanak.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.