Izvor: B92, 02.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat pravosuđa traži vladu

Beograd -- Zaposleni u Palati pravde i danas su od 12 do 13 časova protestovali zbog zamrzavanja plata jer budžet nije usvojen.

Radnici su upozorili da će jednočasovna obustava trajati do ponedeljka, a ako do tada plate ne budu usklađene sa prosečnim zaradama u Srbiji, najavljen je generalni štrajk. Protestu koji su pokrenuli zaposleni u Petom opštinskom sudu, pridružili su se i drugi sudovi u Beogradu.

Sa druge strane, Sindikat zaposlenih u pravosudnim organima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uputio predsedniku i premijeru dopis sa zahtevom da što pre formiraju vladu.

U dopisu se navodi da je primena Zakona o platama državnih službenika i nameštenika izazvala nezadovoljstvo zaposlenih jer su im zarade zamrznute i postoji strah kako će se isplaćivati, s obzirom na to da Uredba o privremenom finansiranju važi do kraja marta.

Predsednica sindikata Slavica Živanović zatražila je od predsednika Srbije Borisa Tadića da što pre predloži kandidate za sudije Ustavnog suda Srbije kako bi zaposleni u pravosuđu i građani Srbije mogli da zaštite svoja prava i ispitaju zakonitost propisa koji se primenjuju.

Taj sindikat, kako navode, većinski i reprezentativan na teritoriji Srbije, naglašava da nije u protestu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.