Izvor: B92, 20.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat optužuje Bubala

Bor -- Predstavnici Samostalnog sindikata RTB Bor optužili ministra privrede Predraga Bubala da je prekršio zakon u vezi prodaje RTB-a Kupromu.

"Ministar nas je slagao, jer nam je obećao uvid u ugovor o prodaji RTB-a, kao što predviđa zakon, a onda odbio da to učini. Neprihvatljivo je i to što članovima Tenderske komisije ovaj dokument nije predstavljen", rekao je predsednik sindikata RTB-a i član Tenderske komisije Dragan Aleksić.

On je preneo "izgovor" ministra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bubala sa jučerašnjeg sastanka u Beogradu da "Ugovor nije za javnost jer se radi o prodaji firme koja je 'specifičan slučaj'".

Sindikat je danas pozvao građane Bora i Majdanpeka da izađu na protest 21. odnosno 22. marta, kako bi iskazali protest zbog, kako navode, "sumnjive" privatizacije borske kompanije.

Predsednik Opštinskog sindikalnog veća Dragiša Trujkić rekao je da je na sastanku u Beogradu sugerisano ministru Bubalu da konačnu odluku o prodaji RTB-a prepusti novoj vladi i da je to ministar odbio.

"Ministri očigledno imaju dva aršina. Nedavno smo zatražili njeno mišljenje oko problema sa nekim preduzećima u Kladovu, ali nam je tada rečeno da je sadašnja vlada 'tehnička' i da nema mandat da donosi važne odluke", rekao je Trujkić.

On je kazao da sindikat nema ništa protiv firme "Kuprom" ali je očigledno da u celom postupu prodaje RTB-a ima mnogo "sumnjivih detalja".

"Radićemo na tome da 'oborimo" prodaju RTB", rekao je predsednik Opštinskog veća sindikata.

Rumunska kompanije "Kuprom" pobedila je na tenderu za kupovinu imovine RTB-a Bor, ponudivši 400 miliona dolara, 60 miliona dolara više od drugoplasiranog ponuđača koga čini Britanski investicioni fond ORN i kiparska kompanija "Ist point", Zorana Drakulića.

Vlasnik "Ist pointa" je najavio tužbu protiv države, ocenjujući da su provoplasiranom na tenderu ucinjeni ustupci i da je prekršena tenderska procedura.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.