Izvor: B92, 18.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat RTB Bora tuži Drakulića

Bor, Beograd -- Unija nezavisnih sindikata RTB Bor podnela je Republičkom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv Zorana Drakulića.

Razlog za podnošenje krivične prijave protiv vlasnika "Ist pointa" je zagađivanje životne okoline. Naime, sindikat optužuje Drakulića da je kao korisnik usluga "Topionice" u Boru, od kraja 2004. i u 2005. uvozio i topio veću količinu veoma otrovnog i kancerogenog koncentrata poreklom iz Čilea, što je prouzrokovalo "teško >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trovanje i oboljenja sa smrtnim ishodom većeg broja ljudi u Boru".

Zbog istog krivičnog dela prijava je podneta i protiv vršioca dužnosti generalnog direktora RTB Bor Borivoja Stojadinovića, i v.d. direktora borske "Topionice" Dragiše Jovanovića. Oni se terete da su sa firmom "Ist point" sklopili ugovor u pružanju usluga prerade, iako su znali za štetnost te sirovine.

S druge strane, Drakulić je juče Beti izjavio da prijava predstavlja "nastavak političkih igara protiv njega i da iza toga stoji lobi koji ima za cilj zatvaranje RTB-a Bor".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.