Izvor: B92, 15.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikalci prete protestima ako ne bude kompromisa

Beograd -- Savez samostalnih sindikata Srbije zapretio je protestima ukoliko Vlada Srbije ne prihvati zahtev da prilikom privatizacije preduzeća proverava bonitet kupaca, odnosno poreklo njihove imovine. "Tako bi se preduzeća zaštitila od gangsterskog kapitala", rekao je Milenko Smiljanić predsednik SSSS. "Važno je i kojim se poslom taj čovek bavio. Imate, recimo, tender za izgradnju puta od Novog Sada do granice i prijavi se firma za koju i premijer Srbije Zoran Đinđić kaže da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je uspešna, 'Alpina' iz Austrije, koja se ne bavi preterano građevinom, ali se nada da će da zaposli naše 'crnce' i napraviti put. Ne znam zašto posao nisu dobile 2 velike firme iz Francuske, a ja ću javno da se spalim ako 'Alpina' do avgusta, kada je rok, napravi put", kaže on.

Posle sastanka s ministrom za privredu i privatizaciju u Vladi Srbije Aleksandrom Vlahovićem Milenko Smiljanić je pozdravio odluku Vlade da u Izmene i dopune zakona o privatizaciji unese i neke od ključnih zahteva sindikata. On je, međutim, rekao da će sindikalci insistirati na usvajanju svih amandmana koje su podneli na taj predlog zakona i u suprotnom zapretio raznim vidovima protesta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.