Izvor: B92, 23.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikalci ispred Vlade

Beograd -- Nekoliko stotina članova Sindikata zaposlenih u upravi, pravosuđu i društvenim organizacijama održalo je protest pre Vladom Srbije.

Predsednik Sindikata Njegoš Potežica izjavio je da je razočaran činjenicom da niko iz Vlade Srbije nije primio članove tog sindikata. Potežica je na konferenciji za novinare ponovio da sindikat traži potpisivanje kolektivnog ugovora za zaposlene u državnim organima i lokalnim upravama u Srbiji i usklađivanje plata sa zaradama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u javnim preduzećima Srbije.

Sindikat traži i stavljanje van snage memoranduma Vlade o zamrzavanju zarada za 2008. godinu, kao i hitnu izmenu Zakona o državnim službenicima i platama tih službenika i nameštenika.

"Ako ne dođe do bitnijih pomaka u vezi sa našim zahtevima i uspostavljanja socijalnog dijaloga, za 20-ak dana organizovaćemo generalni štrajk zaposlenih u državnim organima i lokalnim upravama u Srbiji", najavio je Potežica.

Učesnici protesta koji je ranije danas održan ispred Vlade Srbije tražili su da razgovaraju premijerom Vojislavom Koštunicom, ministrima finansija i državne uprave i lokalne samouprave Mirkom Cvetkovićem i Milanom Markovićem, i direktorom Sekretarijata za zakonodavstvo Zoranom Balinovcem.

Štrajkači su se u 11 sati okupili na Trgu Nikole Pašića i zatim se Ulicom Kneza Miloša uputili ka zgradi vlade u Nemanjinoj ulici. Na ulazu u zgradu vlade stajali su pripadnici policije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.