Sindikalci 1. maja u protestnoj šetnji

Izvor: Beta, 25.Apr.2014, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikalci 1. maja u protestnoj šetnji

BEOGRAD, 25. aprila 2014. (Beta) - Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) LJubisav Orbović najavio je u petak da će članovi više sindikata organizovati u sredu 1. maja, protestnu šetnju centrom Beograda kako bi izrazili neslaganje sa predloženim Zakonom o radu čije se usvajanje uskoro očekuje.

"Pozvaćemo članove i sve gradjane da nam se pridruže u šetnji od Trga Nikole Pašića do Slavije jer želimo da ukažemo vlastima da moraju razmišljati o zaposlenima i >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << penzionerima prilikom usvajanja novih zakona i mera", kazao je Orbović i dodao da očekuje da će skupu prisustvovati par hiljada ljudi.

Predsednik Udruženih granskih sindikata "Nezavisnost" Branislav Čanak rekao je da svaki gradjanin Srbije koji je svestan svog socio-ekonomskog položaja, ima obavezu da 1. maja iskaže zadovoljstvo ili nezadovoljstvo.

"Tužno je poredjenje po kome su zaposleni u Srbiji danas u istom položaju u kome su bili američki radnici 1886. godine kada su započeli protest za svoja prava. Kod nas se priprema pokopavanje radničkih prava a taj posao će uraditi predloženi Zakon o radu koji nema nijednu reformsku crtu. Ne možete reformisati mrtvaca a mnoge stvari u Srbiji su mrtve ili na samrti", rekao je Čanak.

On je ocenio da predloženi Zakon o radu liči na "samoubistvo" jer će njegovim usvajanjem Srbija i njeni gradjani postati još siromašniji.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Sindikalci 1. maja na ulicama BG-a

Izvor: B92, 25.Apr.2014

Beograd -- Žlanovi više sindikata organizovaće u sredu 1. maja, protestnu šetnju centrom Beograda kako bi izrazili neslaganje sa predloženim Zakonom o radu..."Pozvaćemo članove i sve građane da nam se pridruže u šetnji od Trga Nikole Pašića do Slavije jer želimo da ukažemo vlastima da moraju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.