Simens pravi zeleni Kragujevac

Izvor: Vesti-online.com, 04.Mar.2010, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Simens" pravi "zeleni" Kragujevac

Kompanija "Simens" predstavila je danas u Kragujevcu energetski efikasna rešenja, čime je nastavljena kampanja te kompanije koja promoviše energetsku efikasnost širom Srbije, saopšteno je iz "Simensa".

Lokalnim privrednicima Kragujevca su, u okviru kampanje "Energetska efikasnost i zaštita životne sredine", predstavljena rešenja koja im mogu pomoći da unaprede poslovanje i nađu lakši izlaz iz situacije prouzrokovane ekonomskom krizom, kao i da unapređujući energetsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << efikasnost preduzeća, ostvare prednost u odnosu na konkurenciju kroz ulaganja koja se brzo vraćaju.

Direktor divizije Tehnička infrastruktura objekata u "Simensu" Pavle Banić rekao je da su zelene tehnologije značajan segment Simensovog poslovanja i dodao da je kompanija u 2009. godini u toj oblasti ostvarila prihod od 23 milijarde evra.

"U vreme kada se u Kragujevcu očekuje značajan privredni rast, moramo brinuti i o posledicama tog rasta, a zaštita životne sredine mora nam biti svima na umu i zato je važno da vodimo računa o tome koliko smo energetski efikasni" rekao je član Gradskog veća za privredu i privatizaciju Grada Kragujevca Vlado Vučković.

On je dodao da energetski efikasna rešenja kompanije Simens lokalnim privrednicima pružaju priliku da budu efikasniji i jeftiniji od drugih i da istovremeno manje zagađuju grad.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.