Siemens kažnjen zbog davanja mita

Izvor: S media, 04.Jul.2009, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siemens kažnjen zbog davanja mita

Svetska banka saopštila da je s nemačkim Siemensom postigla dogovor povodom istrage koju je sprovela zbog podmićivanja u ruskoj filijali te kompanije.

Ruska filijala isključena je iz projekata SB na četiri godine. Kako su utvrdili islednici Nemačke i SAD, Siemens je od 2001. do 2007. davao mito službenicima kako bi dobio ugovore u raznim zemljama.

Prema sporazumu, Siemens i sve njegove filijale i zastupničke kompanije dve godine neće imati pravo da učestvuju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u projektima koje finansira SB zbog toga što je ruska filijala podmićivala partnere kako bi dobila ugovore.

Siemens će povući sve ponude koje SB nije odobrila do januara i neće moći da ih daje do kraja 2010. Sem toga, kompanija će u narednih 15 godina izdvojiti 100 miliona dolara za borbu protiv korupcije.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.