Siemens Healthineers preuzima Varian za 16,4 milijarde dolara

Izvor: Capital.ba, 03.Avg.2020, 08:01

Siemens Healthineers preuzima Varian za 16,4 milijarde dolara

BERLIN , Njemačka zdravstvena grupacija Siemens Healthineers objavila je u nedjelju da će kupiti Varian Medical Systems Inc u sporazumu koji američki proizvođač uređaja i softvera za liječenje raka procjenjuje na 16,4 milijarde dolara.   Prema dogovorenom sporazumu, Siemens Healthineers kupio bi sve akcije u Varianu u iznosu od 177,50 dolara u gotovini, što predstavlja 24 odsto premije na vrijednost akcija američke kompanije od zatvaranja trgovine u petak. Očekuje se da će se posao završiti u prvoj polovini 2021. godine. Seebiz Чланак Siemens Healthineers preuzima Varian za 16,4 milijarde dolara се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Škoda zabeležila pad prodaje za 31 odsto

Izvor: AutoBlog, 03.Avg.2020

Škoda je u prvoj polovini godine zabeležila pad prodaje za 31% usled mera zatvaranja koje su bile preduzete zbog pandemije korona virusa, ali postoje znaci da je počeo oporavak, saopštila je češka kompanija. Škoda očekuje da će se globalno tržište automobila postepeno stabilizovati ukoliko...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.