Izvor: B92, 07.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sezona istorijskih vozova

Beograd -- Od sredine aprila će početi turistička sezona saobraćaja muzejskim vozovima srpske železnice - "Nostalgija", "Romantika" i "Plavi voz".

Redovan saobraćaj voza "Nostalgija" na Šarganskoj osmici zvanično će biti otvoren 14. aprila i trajaće do 31. oktobra, a cena karte biće 500 dinara za odrasle i 250 dinara za decu, najavio je Medija centar "Železnice Srbije".

Voz će svakodnevno saobraćati iz stanice Mokra Gora u 10.30 i 13.25 sati, a u zavisnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od interesovanja putnika, postoji mogućnost uvođenja i dodatnih vožnji u osam i 16 časova.

Iz "Železnica Srbije" ukazuju da su, zbog velike zainteresovanosti, kapaciteti za april i maj "gotovo rasprodati", tako da se za infomacije o slobodnim mestima putnici moraju obratiti centralnom bukingu u železničkoj stanici u Užicu.

Muzejski voz "Romantika" zvanično otvara sezonu 1. maja vožnjom do Palića, u ponidu su redovne destinacije i do Sremskih Karlovaca, Vršca, Bele Crkve i Despotovca, dok su cene prevoza ostale na prošlogodišnjem nivou.

Od ove godine taj voz će ponovo saobraćati i do Smedereva, a tokom sezone biće organizovana i promotivna vožnja do Jagodine, najavljeno je u saopštenju.

Ekskluzivni "Plavi voz" angažovan je za prevoženje stranih turista, pri čemu je na kružnoj turi oko Beograda već ugovoreno 26 vožnji, a voz je tokom maja zakupljen za saobraćaj do Branešaca i Mokre Gore, Novog Sada i Bara.

Cena zakupa "Plavog voza" zavisi od destinicije i sastava garnitura, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.