Severna Koreja bi da obnovi turizam

Izvor: B92, 04.Okt.2010, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja bi da obnovi turizam

Seul -- Severna Koreja pozvala je južnog suseda na pregovore o obnavljanju turističkih tura na destinacije u toj komunističkoj zemlji.

Turističke ture u Severnu Koreju i obilasci odmarališta Dijamantska planina počeli su pre desetak godina u okviru pregovora o pomirenju.

Južna Koreja ih je međutim obustavila 2008. godine zbog ubistva jednog južnokorejskog turiste.

Severna Koreja sada predlaže da se tim povodom sastanu dve delegacije u pograničnom gradu Kaesongu. U Južnoj Koreji nisu još doneli odluku da li će prihvatit taj predlog.

Pratite specijal: NIS na berzi

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sjeverna Koreja bi da obnovi turizam

Izvor: Capital.ba, 04.Okt.2010

SEUL, Sjeverna Koreja pozvala je južnog susjeda na pregovore o obnavljanju turističkih tura na destinacije u toj komunističkoj zemlji. Turističke ture u Sjevernu Koreju i obilasci odmarališta Dijamantska planina počeli su prije desetak godina u okviru pregovora o pomirenju. Južna Koreja ih je...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.