Sertić otvorio austrijski logistički centar u Dobanovcima

Izvor: Blic, 15.Okt.2015, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sertić otvorio austrijski logistički centar u Dobanovcima

Ministar privrede Željko Sertić svečano je danas otvorio najmoderniji logistički centar kompanije Gebruder Vajs Srbija u Dobanovcima, u koji je investirano oko osam miliona evra i biće zaposleno dodatnih 100 ljudi.

U prisustvu brojnih gostiju, Sertić je ocenio da Srbija ide u dobrom pravcu imajući u vidu da je Gebruder Vajs investirao u Dobanovcima osam miliona evra i da je to još jedna u nizu od preko 400 investicija austrijskih firmi u Srbiji.

- Veoma je važno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da naši mali privrednici, sarađujući sa stranim kompanijama, znaju da su njihova poslovanja sigurna, a Vlada Srbije će i dalje nastojati da privuče što više novih investitora u Srbiju, snažnom ekonomskom politikom koja treba da obezbedi povoljniji poslovni ambijent. U tom pravcu je okrenut i novi Zakon o ulaganjima koji će u Skupštini Srbije biti u utorak, 20. oktobra, koji će na još bolji način zaštititi i podštaći investitore - kazao je Sertić.

Direktor kompanije Gebruder Vajs Srbija Dragan Simović rekao je da je moderni logistički centar u Dobanovcima gradila domaća firma “Neimar”.

Kompanija je investicijom vrednom 5,5 miliona evra, u skladu sa najsavremenijim tehničkim standardima, proširila kapacitete skladišnog i kancelarijskog prostora, kao i saobraćajnih površina modernog logističkog centra.

Gebruder Vajs Srbija zapošljava 220 ljudi u Dobanovcima, Strojkovcu i Nišu, a osim glavnih oblasti poslovanja drumskog transporta, logistike, vazdušnog i pomorskog transporta robe, kompanija je okupila i niz visoko specijalizovanih industrijskih rešenja i ćerki-firmi koje se bave logističkim konsaltingom, softverskim rešenjima za upravljanje transportom, železničkim transportom i dostavom paketa.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.