Sertić odbijen: Ne mogu dve funkcije

Izvor: B92, 18.Apr.2017, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sertić odbijen: Ne mogu dve funkcije

Beograd -- Odbor Agencije za borbu protiv korupcije Srbije odbacio je žalbu Željka Sertića na rešenje Agencije da ne može istovremeno da obavlja dve funkcije.

Reč je o funkciji direktora Razvojne agencije Srbije i člana Upravnog odbora Kineske banke u Srbiji.

Kako je rečeno Beti u Agenciji za borbu protiv korupcije time je potvrđeno prvostepeno rešenje te agencije da Sertić ne može istovremeno da obavlja dve funkcije.

U Agenciji navode da je Sertić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dopisom 12. aprila ove godine obavestio Agenciju da ne obavlja istovremeno dve funkcije jer mu je istekao mandat javne funkcije v.d. direktora Razvojne agencije Srbije.

U Agenciji je Beti rečeno da je u toku postupak provere Sertićeve tvrdnje da mu je istekao mandat u Razvojnoj agenciji.

Sertiću je 11. januara ove godine rešenjem zamenika direktora Agencije za borbu protiv korupcije odbijen zahtev za dobijanje saglasnosti tog nezavisnog tela za obavljanje funkcije člana Upravnog odbra Kineske banke sa sedištem u Beogradu.

On se na to rešenje žalio drugostepenom organu, odnosno Odboru Agencije i njegova žalba je odbijena 22. februara ove godine kao neosnovana.

Odbor je naveo da je prvostepeni organ pravilno ocenio da bi istovremenim obavljanjem javne funkcije v.d. direktora RAS-a, i funkcije člana UO Kineske banke Sertić kršio Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije kojim je propisano da funkcioner čija javna funkcija zahteva rad sa punim radnim vremenom ili stalni rad ne može da upravljanja, nadzire ili zastupa privatni kapital u privrednom društvu, privatnoj ustanovi ili drugom privatnom preduzeću.

Kineska banka u Srbiji počela je da radi u januaru ove godine. Sertić je za vršioca dužnosti direktora Razvoje agencije Srbije imenovan u oktobru 2016. godine, a ranije je bio ministar privrede Srbije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.