Sertić očekuje saglasnost o infrastrukturnim projektima

Izvor: Beta, 23.Okt.2014, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sertić očekuje saglasnost o infrastrukturnim projektima

BEOGRAD, 23. oktobra 2014. (Beta) - Ministar privrede Željko Sertić izjavio je da očekuje da na sastanku ministara spoljnih poslova i ekonomije zemalja Zapadnog Balkana i predstavnika Evropske komisije u četvrtak u Beogradu bude postignuta saglasnost o infrastrukturnim projektima, ali i obezbedi podrška za razvoj malih i srednjih preduzeća.

"Očekujem da na sastanku dodje do usaglašavanja na infrastrukturnim projektima koji su važni za region, ne samo u smislu da obezbedjujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << rad našim preduzećima koja mogu da učestvuju u tim javnim radovima, nego i lakše obezbedjivanje sredstava za realizuju tih projekata", rekao je Sertić za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Dodao je da bi na sastanku trebalo da se obezbedi i logistička podrška za razvoj malih i srednjih preduzeća i njihovo povezivanje u regionu.

Na skupu "Ekonomsko upravljanje i povezanost", koji se održava u hotelu "Metropol", trebalo bi da učestvuju šefovi diplomatija i ministri ekonomije ili finansija Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije, Srbije i Crne Gore, kao i visoki predstavnici medjunarodne zajednice i EU.

Evropsku komisiju predstavljaće potpredsednik Jirki Karainen, komesar za proširenje EU Štefan File, specijalni izaslanik italijanskog predsedništva EU Anrea Oricio, kao i generalni sekretar Regionalnog saveta za saradnju Goran Svilanović.

Upitan o predlogu rebalansa budžeta, Sertić je istakao da on predvidja značajno umanjenje subvencija, posebno za javna preduzeća, koja će, kako je naveo, morati detaljno da obrazlože gde je otišao svaki dinar koji su dobili.

Prema njegovim rečima, imperativ je da javna preduzeća uspešno posluju, zbog čega će vlada uskoro izaći s novim paketom mera koja se odnose na njihov rad.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sertić:Očekujem saglasnost o infrastrukturnim projektima

Izvor: Blic, 23.Okt.2014

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je da očekuje da na današnjem sastanku ministara spoljnih poslova i ekonomije zemalja Zapadnog Balkana i predstavnika Evropske komisije u Beogradu bude postignuta saglasnost o infrastrukturnim projektima, ali i obezbedi podrška za razvoj malih i srednjih preduzeća..."Očekujem...

Nastavak na Blic...

Samo ekonomski razvoj moze da ubrza pristup EU

Izvor: Beta, 23.Okt.2014

BEOGRAD, 23. oktobra 2014. (Beta) - Ministar privrede Srbije Željko Sertić izjavio je u četvrtak da samo ekonomski razvoj može na "najbolji i najefikasniji način" da ubrza pristupanje zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji (EU)..."Svaka od zemalja regiona mora da nastavi sa snažnim ekonomskim...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.