Izvor: Danas, 27.Sep.2014, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sertić najavio promene u ekonomiji

Beograd - Ministar privrede Srbije Željko Sertić izjavio je kako se radi na tome da se država učini jeftinijom i efikasnijom, odnosno da se ne dozvoli administraciji da bilo kroz javna preduzeća ili državnu upravu zaustavlja privredne aktivnosti.

"Da bi država funkcionisala, mora da ima čiste prihode od poreza i taksi, a ne od kredita ili od zaduživanja", kazao je ministar na prvom u seriji sastanaka u Privrednoj komori Srbije na kojima će predstavnici privrede, države >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << i struke razgovarati o stanju u pojedinačnim sektorima privređivanja, radi unapređenja privrednog ambijenta. Prilikom susreta s predstavnicima domaće građevinske industrije i industrije građevinskog materijala, Sertić je rekao da je cilj "novog dijaloga države i privrede" da se napravi "dobar, sistemski dokument za promene u ekonomiji".

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.