Sertić: Direktori manipulišu da izbegnu stečaj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2015, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sertić: Direktori manipulišu da izbegnu stečaj

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da mnogi od direktora iz 188 firmi koje će otići u stečaj manipulišu radnicima time što govore da su iznenađeni što su na ovom spisku, a zapravo imaju desetine miliona evra dugovanja.

Sertić je, na skupu "Beogradski dijalozi", ukazao da svi traže da im država pomogne, kao što je to do sada radila, naglasivši da je to "svest koja mora da se menja".

"Država više neće finansijski podržavati preduzeća koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne mogu da funkcionišu", naveo je. Stečaj za 188 preduzeća je, prema njegovim rečima, politička odluka zasnovana na ekonomskoj logici.

Konstatujući da se u Srbiji stečaj previše gleda "crno-belo", ministar privrede je ukazao da je to nekad i prilika da zdrav deo preduzeća preživi.

"Ne možete da radite na mašini staroj 50 godina, a to je naša realnost", rekao je Sertić i dodao da Srbiji baš zbog toga trebaju nove investicije "kako bismo imali ekonomiju koja može da finansira državu".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sertić: Direktori manipulišu da izbegnu stečaj

Izvor: Blic, 10.Feb.2015

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da mnogi od direktora iz 188 firmi koje će otići u stečaj manipulišu radnicima time što govore da su iznenađeni što su na ovom spisku, a zapravo imaju desetine miliona evra dugovanja...Sertić je, na skupu "Beogradski dijalozi", ukazao da svi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.