Sele autobuse iz centra, već niču stajališta FOTO

Izvor: B92, 06.Jul.2016, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sele autobuse iz centra, već niču stajališta FOTO

Beograd -- Na Novom Beogradu je već krenula izgradnja već najavljenih autobuskih terminusa za veliki broj linija koje trenutno završavaju u centru grada.

Tu se pre svega misli na linije prevoza koje terminišu na Trgu republike, ali i na pojedine linije minibusa i buduće linije elektrobuseva.

Radi se o dva terminusa, jednom u okviru razdelnog ostrva u Ulici Vladimira Popovića, dok bi se drugi nalazio prekoputa “Skejtparka” kod Brankovog mosta. Terminusi će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << građeni sukcesivno, gde ce prvo biti izgrađen onaj u Ulici Vladimira Popovića da bi nakon toga krenula gradnja terminusa na Ušću.

Stajalište i okretnica u bloku 20 imaće prilaz iz Ulice Milentija Popovića, internom saobraćajnicom pored hotela Hajat, dok se kao alternativni pravac ostavlja veza terminusa sa Zemunskim putem. U okviru prostora koji se prostire na preko 4.200 kvadrata planiran je odvojen deo za objekte otpravnika, toalete i ostale funkcije neophodne za rad terminusa.

Terminus kod Brankovog mosta biće izgrađena uz desnu ivicu saobraćajnice, a vozila će mu pristupati iz Bulevara Nikole Tesle. Nakon toga, autobus će nastavljati ispod Brankovog mosta prema Sajmištu, do uključenja na most u pravcu ka centru.

Rok za završetak svih radova je 150 dana, dok je planirani početak korišćenja ovih okretnica početak naredne godine. Radove izvodi AR Gradnja, a ukupna vrednost posla se procenjuje na 35 miliona dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.