Šel neće smanjiti proizvodnju

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 17:19

Šel neće smanjiti proizvodnju

Britanski energentski gigant Šel odustao je od planova da smanjuje proizvodnju nafte za jedan do dva odsto godišnje do 2030. godine.

Proizvodnja će do kraja ove dekade ostati na sadašnjem nivou, prenosi AP.

"Naš cilj smanjenja proizvodnje nafte do 2030. godine se nije promenio, mi smo ga samo postigli osam godina ranije", saopštila je danas britanska kompanija.

Šel tvrdi da je ranije već smanjio proizvodnju nafte sa 1,9 miliona barela ekvivalenta nafte >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dnevno u 2019. godini na 1,5 miliona barela u 2022. godini. Novi izvršni direktor Šela Vael Savan navodi da je kompanija i dalje posvećena dekarbonizaciji. "Investiramo da bismo obezbedili sigurnu energiju koja je danas potrebna kupcima, dok istrovremeno menjamo Šel u kompaniju koja će obezbediti budućnosti sa niskom emisijom ugljenika", izjavio je Savan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.