Seksi ministarke brinu o učesnicima samita G8

Izvor: S media, 07.Jul.2009, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seksi ministarke brinu o učesnicima samita G8

Suočen sa brojnim prozivkama što još nema "lepšu polovinu", italijanski premijer Silvio Berluskoni pozvao je ministarke Maru Karfanju i Mariju Stelu Đelmini, inače bivšu manekenku i misicu, da mu se pridruže na predstojećem samitu Grupe 8 u L`Akvili, navodi britanski "Telegraf".

Sedamdesetdvogodišnji Berluskoni izabrao je za svoju pratilju ministarku bez portfelja Maru Karafanju (33), koju je časopis "Maksim" proglasio za najseksepilniju ministarku. Mara je ovu laskavu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << titulu stekla reklamirajući seksi donji veš. Na predstojećem samitu Berluskoniju će pomoći i bivša mis Italije, a sada ministarka obrazovanja Marija Stela Đelmini.

Italijanski premijer kaže da Mara i Marija ovaj poziv treba da shvate kao nagradu što su ga podržale nakon optužbi da je u svojoj kući u Rimu imao seksualne odnose sa prostitutkama. One će se, kako je naveo, brinuti o suprugama svetskih lidera koji će u sredu doći na samit G8 u L`Akvili.

Italijanski mediji javljaju da je ovaj poziv izazvao pravi mali "hladni rat" u Berluskonijevom kabinetu. Naime, preostale dve omiljene premijerove ministarke – Đorđia Meloni i Stefania Prestiđakomo – burno su negodovale kad su čule ko je izabran da brine o prvim damama. Melonijeva je kasnije čak bila primorana da demantuje da je "dobila korpu", rekavši da ima druge obaveze tokom samita.

"Ne razumem zašto dižete nepotrebnu galamu", kratko je rekla Đorđia Meloni, inače ministarka za omladinu.

Berluskoni se ovih dana suočava sa brojnim prozivkama što još nema "lepšu polovinu". Njegova supruga Veronika Lario podnela je u maju zahtev za razvod braka, podseća list.

Samit osam najrazvijenih zemalja sveta – Grupe 8 – počinje sutra u L`Akvili, koju je početkom aprila pogodio razoran zemljotres.

Italijanski premijer je ranije rekao da bi se održavanjem samita u tom porušenom gradu uštedeo novac koji bi mogao da se iskoristi za obnovu čitavog područja.

Po protokolu, svetske lidere će najpre primiti papa Benedikt XVI u Vatikanu, da bi posle krenuli u obilazak L`Akvile. Oni će takođe posetiti i brojne muzeje u Rimu, ali i održati sastanak sa zvaničnicima Ujedinjenih nacija za poplave, sa kojima će razgovarati o ulozi žene u borbi protiv gladi.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.