Šeik je već probao - stiže leteći taksi VIDEO

Izvor: B92, 26.Sep.2017, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šeik je već probao - stiže leteći taksi VIDEO

Projekt koji se priprema već mesecima, o kome smo već pisali, autonomni leteći dron sad je prvi put i testiran.

Leteći taksi trebalo bi prvo da proradi u Dubaiju.

Nemačka kompanija Volokopter je u saradnji s vlastima Dubaija pokrenula projekat i cilj im je da osnuju "leteću" taksi službu u svetu.

Plan je da se za prevoz putnika koriste autonomni električni putnički dronovi koji bi trebalo da budu u stanju da pokriju relacije unutar samog grada. Nakon više meseci pripreme, juče je, u prisustvu princa šeika Hamdana bin Mohammeda, održan i prvi test jednog takvog putničkog drona.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PETI ELEMENT UŽIVO Testiran prvi leteći bespilotni taksi (VIDEO)

Izvor: Blic, 26.Sep.2017

Autonomni vazdušni taksi obavio je u Dubaiju prvi probni let. Testiranje prototipa, koji liči na helikopter, bilo je uspešno, saopštila je saobraćajna uprava Emirata, koja namerava da integriše bespilotni taksi u saobraćajnu mrežu. Putnici će moći da naruče taksi pomoću aplikacije...Prototip...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.